ЦИК все пак регистрира „Изправи се! Мутри вън“

16:22, 11 фев 21 / Политика 25 2513 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Централната избирателна комисия (ЦИК) все пак регистрира коалиция „Изправи се! Мутри вън“ на Мая Манолова и „Отровното трио“.

Припомняме, че наименованието предизвика разнопосочни реакции, като говорителят на ЦИК Димитър Димитров дори си позволи да изкаже предположение, че може да има проблем. Според него „името е много необичайно“. Въпреки това обаче днес коалицията беше регистрирана с 16 гласа „за“ и само 2 „против“.

От кметските избори посланието ни е към обикновените граждани да се изправят, да се опълчат на едноличната власт, на местните феодали, на близките до властта. Защото заедно ще успеем“, написа във Facebook Мая Манолова. Тя подчерта, че протестът скандира това послание ежедневно, „защото за всички ни това управление е престъпно, властта е овладяна от олигарси и всички искаме край на едноличния модел“.

В листите на коалицията ще има само 30% участие на партийно ангажирани хора, а другата част – 70%, ще са безпартийни граждани. Приоритетите им ще са повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, борба с монополите, борба за чиста природа и т.н. Предвиждат и ревизия на управлението на Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама