Марешки и Симеонов искат да са „минимум трета политическа сила“

17:27, 11 фев 21 / Политика 25 2179 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Новосформираната коалиция между НФСБ и "Воля" щяла да се стреми да бъде трета политическа сила в следващия парламент, обяви Веселин Марешки. Преди ден той и лидерът на НФСБ Валери Симеонов обявиха изненадващо, че ще се явят заедно на вота. До това се стигна, след като миналата седмица досегашният коалиционен партньор на НФСБ – ВМРО, обяви, че ще участва самостоятелно във вота и така сложи край на коалиция "Обединени патриоти", пише mediapool.bg.

През последните 4 години НФСБ беше част от властта, която уж опозиционната "Воля" често крепеше с гласовете си в парламента. Марешки и Симеонов пък често са си разменяли остри реплики. Сега обаче ги обединявали "не дрязгите, а националният интерес", обяви Марешки и добави, че двамата със Симеонов били "остри камъни".

От „политически проститутки“ до „принципно обединение“: Обратът в отношенията между Марешки и Симеонов

"Ние сме заедно с Симеонов и сме показали, че сме готови да дадем немалка крачка назад, да загърбим нашето его в името на националните интереси", каза още той.

В четвъртък НФСБ и "Воля" внесоха в ЦИК документи за регистрация на обединението си. "Трябва да изчакаме изборите съвсем спокойно и хладнокръвно. Да видим какво е решението на избирателя, на суверена, след което ще обсъждаме варианти за коалиране, варианти за управление, което е най-важното естествено", посочи Валери Симеонов.

По-рано в четвъртък председателят на НФСБ обяви, че от година и половина се водели разговори за обединение с ВМРО и "Воля". Вече бившият партньор на Симеонов – вицепремиерът Красимир Каракачанов, обаче преди ден обяви, че не вярва коалицията с "Воля" да е предварително планирана.

На прощаване: ВМРО и НФСБ се разделили без драми и скандали

"Оттеглянето на ВМРО даде тласък на нашите отношения с "Воля", каза пред Нова тeлевизия Валери Симеонов. И допълни, че има въпроси, по които ще тече допълнително съгласуване между двете партии. Коалицията била отворена и за преговори с още формации с патриотични платформи. Отхвърля се обаче възможността това да е партия "Възраждане", но не и "Консервативно обединение на десницата" (КОД) на Петър Москов.

"В близки отношения сме с Москов, говорили сме", каза Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама