Български и американски военнослужещи посетиха Сливен

09:20, 12 фев 21 25 2110 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Военнослужещи от тим в рота за гражданско-военно сътрудничество и от Военна база „Ново село“ край Сливен се срещнаха със зам.-кмета Румен Иванов. Повод за разговора са предстоящите военни учения на базата, които са планирани за месец март 2021 г.

„Нашата общност се радва на добрите отношения и партньорство, които сме установили с американската мисия на военен полигон „Ново село“ през годините досега. Община Сливен е винаги готова за съдействие и конструктивен диалог, заяви зам.-кметът Румен Иванов.

В рамките на срещата капитан Александър Василев и сержант I клас Дъстин Сълк представиха информация и акценти, свързани с първата за тази година съвместна подготовка на български и американски военнослужещи.

Радваме се на доброто сътрудничество и общото доверие, което изграждаме. Ще имате възможност да разгледате и нашия град, да посетите някои от забележителните ни културно-исторически обекти. Към момента те работят, съгласно въведените противоепидемични мерки и изисквания“, сподели пред гостите зам.-кметът Иванов.

В хода на разговора бяха обсъдени още пандемията от коронавируса, последиците от нея, както и нагласите сред българското население към световния здравен проблем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама