Изложба на портрети и шаржове на любими български актьори и писатели

12:03, 12 фев 21 / Култура 25 1489 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Възможно ли е да видите на едно място Чудомир, Алеко Константинов, Радой Ралин, Тодор Колев, Стоянка Мутафова, Велко Кънев и Татяна Лолова, подредени на разстояние метър и половина един от друг, спазвайки противоепидемичните мерки? Изложбата „Портрети, автопортрети и шаржове” от колекцията на Музея на хумора и сатирата в Габрово ще бъде открита днес от 18:00 часа и е подредена така, че да предостави максимална безопасност на посетителите на Музея.

Във времена на изолация и дистанция всички имат нужда от повече положителни емоции, а в тази изложба публиката ще види лица, които винаги носят усмивка - дори само при споменаването на имената им. „Портрети, автопортрети и шаржове” представя 95 творби (43 живописни платна, 26 пластики и релефи и 26 шаржа) на 41 автора от колекцията на Музея, създадени от средата на миналия век до наши дни. В центъра на вниманието са български писатели, актьори, художници, и не на последно място – габровски зевзеци.

В допълнение публиката ще види и два документални филма от фонда на Музея – „Шопски приказки“ на режисьора Иван Ковачев(посветен на Стоян Венев) и „Среща на Радой Ралин и Борис Димовски в Дома на хумора и сатирата“ (от 1983).

Изложбата продължава до 31 август 2021 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама