Нинова съжалява, че малките партии не приели „протегната ръка за честни избори“

10:44, 13 фев 21 / Политика 25 2030 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Корнелия Нинова не е обидена, но изпитва съжаление, че извънпарламентарната опозиция не е приела протегнатата ръка на общ фронт за осигуряване на честни и прозрачни избори. 

Единствената партия, която може да промени модела на управление, е БСП. Отнасям се с уважение към всички малки извънпарламентарни партии, но това е факт“, коментира тя в ефира на БНТ. Думите ѝ идват ден, след като сана ясно, че „Демократична България“ и „Изправи се.БГ“ няма да си сътридничат с левицата, а няколо седмици по-рано Слави Трифонов отклони поканата на БСП за общ фронт за промяна на управлението.

Ще си сътрудничат ли БСП и „Демократична България“ за честни избори?

Нинова не скри, че е разочарована от провала на идеята за надпартийно обединение в името на промяната, за което според нея се иска политическа мъдрост. Според нея силата на ГЕРБ се крие именно в разделението.

Никога коалиция с ГЕРБ

Лидерът на БСП заяви, че левицата никога няма да бъде в коалиция с ГЕРБ. По думите ѝ задкулисието винаги се страхува от мнението на хората - затова именно хората, в чиито глави от сега се върти коалиция с ГЕРБ са се изплашили от идеята за допитване по въпроса. Те знаят, че 99.9% от членовете и симпатизантите ще кажат - никога коалиция с ГЕРБ. Те знаят моето мнение, защото четири години са се опитвали да го прекършат по всякакъв начин“, заяви Нинова по повод подозренията на Елена Йончева за договорки с Борисов.

Елена Йончева отново заподозря Нинова в договорки с Борисов

Листата в Пловдив - дълг на добрия лидер

Избрах да водя в Пловдив, защото е дълг на лидера на отиде на най-тежкото място и да изнесе на гърба си най-тежката кампания“, обяви лидерът на левицата. Според Нинова по този начин тя ще окуражи хората и ще даде сигурност и посока.

„Много е лесно да си избереш район, в който БСП е първа политическа сила, да изкараш една лежерна кампания, да се радваш. Това е много лесно, но не е лидерско...Пловдив е тежка битка. На различни избори там сме стигали до четвърта, пета политическа сила. Смятам, че така се прави, че това е смело, че това е отговорно“, добави тя.

Нинова няма амбиции за президентския пост

Корнелия Нинова отрече да има амбиции за президенсткия пост и за пореден път заяви, че няма война между Позитано 20 и Дондуков 2. Тя обяви, че не обвързва резултатите от парламентарните избори с кандидатурата на левицата за президент.

По думите ѝ много от структурите в партията подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова, но сега не е моментът да се издигат кандидатури за президентките избори, тъй като партията се готви за парламентарния вот. Според Нинова твърденията за напрежения между нея и дръжавния глава целят да отнемат от алтернативността и опозиционността на БСП“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама