Опасно време: студ и силен сняг

07:00, 14 фев 21 25 1949 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес времето ще се задържи облачно, в по-голямата част от страната с валежи от сняг. Те ще са значителни в Родопската област и крайните югоизточни райони. Почти без валежи ще бъде в Дунавската равнина и североизточните райони от страната.

Ще духа до умерен, в Източните Родопи и Югоизточна България временно силен север-североизточен вятър. В южните райони на страната ще има има виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат предимно между минус 4° и 1°. 

В цялата страна е обявен жълт код за потенциално опасно време за интензивен снеговалеж и ниски температуриЩе има условия за поледици, навявания и образуване на преспи. Възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

 

Във връзка с ниските температури и очакваните снеговалежи над по-голямата част от страната, Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат внимателно и ако е възможно, да ограничават пътуванията. Тези, които ще са на път, да са с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изправервания.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама