Манолова сигурна, че влиза в парламента

12:36, 14 фев 21 / Политика 25 1982 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Това, че влизаме в следващия парламент, не го подлагам на съмнение. Желанието на хората за промяна е огромно. Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри, вън!“ в ефира на БНР.

Според нея предизвикателството е коалицията да влезе в следващия парламент с достатъчно голяма група, която да може да наложи приоритетите.

„Няма да подкрепяме ГЕРБ или ДПС. Нашата цел е да бъде формирано мнозинство на почтените с общи приоритети“, каза още Манолова и подчерта, че очаква от БСП да сподели каузите на коалицията и „да върнем нормалността в България“. 

Нинова съжалява, че малките партии не приели „протегната ръка за честни избори“

До края на февруари управленската програма на коалицията ще е готова. „Обединили сме се около шест основни приоритета. Настояваме за увеличаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса, съдебна реформа. Искаме модерна България с модернизирана икономика, граждани с европейски доходи с достъпна и качествена здравна система“. 

По думите ѝ Бойко Борисов има интерес от разединението на опозицията и то е възможно заради липсата на общи действия... Ако има обединение на извънпарламентарните сили, щяхме да сме мнозинство. Важно е никой да не излъже избирателите си в това с кой ще се събира“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама