Студът остава, снегът спира

07:00, 15 фев 21 25 1767 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Снегът спира. Днес облачността ще е променлива, над много райони - намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса, по-ниски, до минус 3 градуса, на места в Югозападна България.

В девет области на страната е обявен жълт код за ниски тепмератури. ПРедупреждението е в сила за областите - София-град, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, ПАзарджик, Смолян, Кърджали и Хасково.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 1 и 3 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Югозападна България - по-често значителна, на отделни места - с валежи от сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър, по най-високите части ще е от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 8 градуса, на 2000 метра - минус 16 градуса.

Във вторник със слаб, в Източна България - до умерен, вятър от север-североизток ще продължи да прониква студен въздух. Облачността ще е предимно значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления над Западна България. Без съществени валежи. Минималните температури ще са между минус 11 и минус 6 градуса, а максималните - между минус 4 и 1 градус. В сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще стихне. Сутринта ще е доста студено, но дневните температури ще са по-високи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама