„Безподобни, нагли крадци“: Баскетболният ни отбор дал 1400 лв. за бързи тестове на летището

11:44, 15 фев 21 25 1954 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Националният ни отбор по баскетбол отпътува за Латвия, където ще играе квалификации за Евробаскет 2022. Полетът на тима ни обаче е през Нидерландия, заради което на спортистите се налага да си направят бързи антигенни тестове на летище София. Оказало се обаче, че за тях трябва да бъде платена колосалната сума от 1400 лв.

Причината – от миналия месец бе въведено изискване от Нидерландия при влизане в държавата задължително да се предостави отрицателен антигенен тест, направен не по-рано от 4 часа преди пристигането. Заради това на българското летище бе създадена организация за такъв тест, който се оказва, че струва 75 лв. на човек – което е два пъти повече от тестването в лаборатория.

За казуса с баскетболния отбор съобщи селекционерът Росен Барчовски във Facebook. „Безподобни, нагли крадци! С националния ни мъжки тим по баскетбол заминаваме за европейски квалификации в Рига. Полетът ни е през Амстердам, транзит, с престой от 1 час. Холандците искат задължително негативен бърз антигенен тест, направен не повече от 4 часа. Т. е. на летище София, защото полета е в 7.00 ч. сутринта, няма къде другаде да се извърши. Правим го срещу 75 лв. на човек?!? При положение, че в аптеките е 25 лв., а в лабораториите - 30 лв. 1400 лв. за цялата група. При положение, че предишният ден правихме PCR тест и всички резултати са отрицателни. Имаме естествено документи. Не върви. На всичкото отгоре ни искат 4 часа преди полета, все едно летим за Луната. И този тормоз и грабеж е вече почти година. Не само у нас, навсякъде е това. Само в нашия самолет са 150 пътника. В един полет, правете сметка. Как да наречеш това...“, написа Барчовски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама