Григор Димитров приключи участието си на Australian Open заради контузия

14:50, 16 фев 21 / Спорт 25 2863 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Григор Димитров приключи участието си на Australian Open след загуба с 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 срещу Алан Карацев.

Мачът започна с ранен пробив в полза на Карацев за 2:1. От този момент Димитров вдигна нивото и заигра много силно, като спечели шест поредни гейма, за да вземе сета и да стигне до 6:2, 1:0.

За четвърти път: Григор Димитров е на четвъртфинал на Australian Open

Българинът беше много близо до четвърти пореден пробив в маратонски втори гейм на втория сет, продължил близо 13 минути. Руснакът обаче спаси пет възможности за пробив. В следващия си сервис гейм той се защити от 15:40.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Това донесе увереност в играта на Карацев, който проби с втората си възможност в мача. Димитров мигновено отговори и изравни, но след още един пробив руснакът взе сета и изравни.

Българинът взе първия си сервис гейм в третата част. От там обаче проблемите пред него започнаха да се увеличават. Руснакът заигра все по-устремено, а при Димитров се забеляза физически проблем. След петия гейм 18-ият в схемата доигра сета, без да участва в разигравания. В почивката Димитров взе медицински таймаут, предаде "Дневник". 

Григор Димитров: Гордея се, че съм от Хасково и България

Той съумя да вземе първия гейм, в който сервираше след подновяването на играта, но въпреки това се виждаше, че има затруднения. Карацев се възползва, като държеше развоя под свой контрол.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По-късно стана яно, че проблем в гърба е причината Димитров да не може да продължи участието си на Australian Open и да отпадне в четвъртфиналите. 

Нямаше как да го прикрия, всичко започна вчера при нормално ходене. Днес се усили в началото на мача, продължаваше да ме мъчи и нямаше как да се спре. Това беше денят на Карацев, сега продължаваме напред, случва се в спорта“, каза Димитров след срещата, като призна, че е знаел още преди двубоя, че ще има сериозни проблеми, но не му е минало през ум да не излиза на корта.

Не можех дори да обуя чорапите си, беше ми ясно, че ще имам проблем. Реших да изляза на корта заради адреналина, а и това е Големият шлем. Бях в добра форма преди този мач, рядко съм се чувствал толкова добре“, посочи той, но отказа да се оправдае за загубата си с контузията, и отдаде значимото на Карацев, който сътвори историческо постижение. 

Болката в гърба влияе при всеки удар - сервис, форхенд, бекхенд. Сякаш чувстваш да преминава ток при всяко голямо усилие, не може да се контролира. Но моля ви, нека да отдадем заслуженото на Карацев. В спорта се случват такива неща, уважавам го и го поздравявам. Защо Карацев да не продължи още по-напред“, добави българинът, като заяви, че не обича да се отказвам.

Това беше тежко за мен и екипа, но в крайна сметка ние сме състезатели, понякога на корта не мислиш рационално. В третия сет знаех, че нямам никакъв шанс, но нямаше как да се откажа. Това показва кой съм“, каза още Григор Димитров. 

В кариерата си Димитров има само две отказвания в турнирите от Шлема. И двете дойдоха на "Уимбълдън" заради контузии - 2009 и 2012 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама