Ще преобладава слънчево време

07:00, 17 фев 21 25 1612 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за студено време е обявен в пет области на страната - София град, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 14°.

Ще преобладава слънчево време със слаб до умерен вятър от запад-югозапад и него температурите ще започнат да се повишават. Дневните температури, в повечето места, ще са между 2 и 7 градуса. Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. През нощта срещу четвъртък облачността, средна и висока, ще се увеличава. Без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, привечер ще се ориентира от запад-югозапад. Ще се затопли. Максималните температури на въздуха ще са между 2 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 7-9. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд в масивите от Западна, а по-късно през деня и над Централна България облачността ще се увеличи. Почти без валежи. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

В четвъртък ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и повишението на температурите ще продължи. Ще има променлива облачност, над източната половина от страната по-често значителна, на места там ще има и слаби превалявания. През нощта срещу петък вятърът чувствително ще отслабне, в Западна България на места и ще стихне, в Източна временно ще се ориентира от североизток и за кратко ще проникне по-студен въздух. В петък ще е с разкъсана облачност, вероятността за валежи е малка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама