Нов „инцидент“ в София: Падащи парчета лед раниха жена

16:05, 16 фев 21 25 2162 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Жена беше откарана в болница, след като беше ударена от парчета лед, паднали от сграда в центъра на София днес следобед.

Инцидентът е станал малко след 14.30 ч. на ул. „Гурко“ 6 при сградата на Централна поща, където днес се помещава и Държавна агенция „Електронно управление“. Според очевидци, две жени са ходели по тротоара, в момента, в който парчетата са започнали да падат от високия покрив, съобщи bTV.

На място е пристигнала линейка, която е откарала пострадалата в „Пирогов“. От лечебното заведение съобщиха, че 57-годишната жена е с рана на главата, но  няма счупване. Жената е без опасност за живота и е освободена за домашно лечение.

Снимка: БГНЕС

След случая на място са поставени табели с надпис „Внимание! Падащ лед от покрива!“, което показва, че явно не за първи път от покрива на сградата падат ледени късове на тротоара.

Припомняме, че според Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община, собствениците и ползватели на сгради са задължени да почистват не само тротоарите пред и около имотите им от сняг и лед, но и да остраняват ледените висулки, за да не застрашават живота и здравето на преминаващите хора.

Всички граждани, забелязали опасни ледени късове, могат да подават сигнали на Спешния телефон 112. Предвидените в общинската наредба санкции варират от 100 лв. до 20 хил. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама