ГЕРБ и СДС се регистрираха като коалиция за парламентарния вот

12:05, 17 фев 21 / Политика 25 1982 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

След като години наред, по инициатива на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, партията винаги се регистрираше първа за избори в Централната избирателна комисия (ЦИК), този път традицията бе нарушена и те подадоха документи в последния ден и последни от партиите, които според повечето социолози ще влязат в парламента. 

„Ще бъдем незаобиколим фактор“: Партията на Цветанов се регистрира за изборите

ГЕРБ се регистрираха като коалиция със СДС с 9 999 подписа, колкото е изискването. 

Подписите бяха внесени от председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, административния секретар на партията Цветомир Паунов, депутата от ГЕГБ Тома Биков, зам.-министъра на външните работи и лидер на Младежи-ГЕРБ Георг Георгиев и лидера на СДС Румен Христов. 

Снимка: БГНЕС

Цветомир Паунов съобщи, че документите са били приети без забележка и очакват решението на ЦИК за регистрирането на коалицията. Той заяви, че няма опасения, че бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов може да привлече голяма част от техните гласове и не даде яснота и дали ще имат и други партньорства в парламента. 

Предизборната кампания започва на 5 март

Относно съотношението в листите ГЕРБ-СДС д-р Дариткова не даде информация, но посочи, че в момента се обобщават резултатите от номинацията на кандидат-депутатите в техните структури и до края на следващата седмица ще имат окончателно оповестени избирателни списъци. Тя обаче потвърди, че лидерът на партията ще води листите. 

Снимка: БГНЕС

Дарикова нито отрече, нито потвърди появилата се информация в някои медии, че Ивайло Цветков-Нойзи и Любен Дилов-син ще бъдат част от техните избирателни списъци. Тя не отговори и на въпроса, къде вижда най-голяма конкуренция, но отбеляза, че предизвикателството за ГЕРБ е по-скоро провеждането на избори в епидемична обстановка. 

“В годините, в които управляваме, доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че можем да носим отговорност и да се учим от грешките си. Нашата рецепта за успех е работа, работа, работа. Това и обещаваме на избирателите, за да получим тяхното доверие”, подчерта Даритова, като отбеляза, че заедно с коалиционните им партньори от СДС имат програма с ясни цели и приоритети за всички сектори, за да изведат България от епидемичната ситуация и последствията от нея. 

Крачка пред другите: Марешки започна да се рекламира преди старта на кампанията

Медицинският протокол е готов. Въведените противоепидемични мерки гарантират здравна сигурност на изборния процес и за това нашият апел е за масово участие в изборите, защото само по този начин ще бъде легитимен следващият избран парламент и излъченото от него правителство”, добави тя. 

Председателят на СДС Румен Христов пък заяви, че е невъзможно партньорство в парламента с БСП. 

“Целта на тези избори е да обединим десния вот, защото според социолозите ГЕРБ-СДС се очертава единствената дясна формация. Категорично проевропейско, категорично пронатовско и няма да допуснем във властта отново прокремълската БСП и нейните сателити, изтъкна той. 

Снимка: БГНЕС

Изборите зад граница

Зам.-министърът на външните работи пък съобщи, че към момента 66 са държавите, които са дали позволение за организацията на изборите зад граница. “Министерството ще продължи да работи, за да може максимален брой наши сънародници в други държави да имат достъп до изборния процес. В крайна сметка това, което е важно, са и посланията, които ние ще излъчим към българите в чужбина”, каза той, като не пропусна да разкритикува президента за насрочената дата за предстоящия вот.

Със сигурност времето, в което президентството насрочи изборите, не ни помага. Има държави, които в момента са в много тежък локдаун, който буквално не позволява излизането от вкъщи. И в тази посока ние действаме, за да може изборите и вотът да бъдат основателна причина, за да може хората да стигнат до изборните секции. Изборите се организират по възможно най-добрия начин”, изтъкна Георгиев. 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 WilliamdoN 15:40, 17 фев 21

In Kanaris's perspective, the the poop indeed that women in our (sexist) culture fit desexualized in days of yore they contain children mightiness increase the taboo factor, but more deprecatory to forming the MILF fantasy are the "quasi-sexual experiences" children have with their mothers during their formative years.

More on milf porn

2 loveawake.ru 02:13, 18 фев 21

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама