Милански гранд ще сложи край на хегемонията на Юве в „калчото“

11:35, 18 фев 21 / Спорт 25 1704 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Дългогодишната доминация на Ювентус в Серия А върви към своя неизбежен край. Никой не би си позволил да отпише категорично Кристиано Роналдо и компания малко след средата на сезона. Но по всичко изглежда, че през този сезон “Старата госпожа” няма да успее да защити титлата, която печелеше неизменно в изминалите 9 шампионата. И ако тази хегемония бъде прекъсната, то “скудетото” със сигурност ще поеме към Милано, където се намират най-големите исторически съперници на “бианконерите”.

Но кой има по-големи шансове за успех? След 22-ия кръг Интер излезе на върха в таблицата с 50 точки, като изпревари градския си съперник. Милан отстъпи лидерската позиция след неочакваното поражение с 0:2 от дебютанта Специя. Но не само този резултат насочва прогнозите по-скоро към “нерадзурите”.

Интер се откроява като фаворит, след като Милан загуби началната си инерция

“Росонерите” започнаха много силно в “калчото”, като спечелиха и първите си 4 мача, включително и Дерби дела Мадонина, както наричат в Италия градския сблъсък. Всичко вървеше перфектно до края на 2020 г., като Милан се оказа единственият лидер в Топ 5 лигите на континента, който посрещна Нова година без поражение. Но мъките за тима на Стефано Пиоли започнаха почти веднага след смяната на календара. Първо дойде загубата в дербито с Ювентус с 1:3, последвана от по-конфузни резултати като тези срещу Аталанта у дома (0:3) и споменатото гостуване на Специя. 3 поражения в рамките на 7 кръга извадиха от релсите Милан, който преди това беше непобеден в първите си 15 срещи от “калчото”.

А междувременно Интер постепенно набра скорост и показа завидно постоянство. След като отстъпи в градското дерби, тимът на Антонио Конте записа серия от 11 срещи без загуба (9 от които спечели), а след това регистрира второто си поражение срещу Сампдория, след което влезе в нова успешна поредица. “Нерадзурите” навлизат в най-добрата си форма в средата на сезона и вероятно този фактор, а не едната точка разлика, дава основания на еfbet да смятат Интер за основен фаворит за “скудетото”. Гледайки коефициентите след 22-ия кръг, шансовете на тима на Конте са тройно по-добри от тези на Милан. А “росонерите” явно са загубили много от историческата си репутация, след като при такава ситуация вероятността те да стъпят на върха се оценява по-ниско (т.е. с по-висок коефициент) от варианта Юве все пак да стигне до 10-та поредна титла.

Интер има и много по-комплексен отбор, докато в Милан въпреки силните изяви на Анте Ребич, Франк Кеси и Рафаел Леао положението е “Златан Ибрахимович”. А шведският таран, макар и в изумителна форма за своите близо 40 години, не може да изнесе целия сезон на гърба си, особено когато се налага да отсъства заради контузии.

Столичните отбори остават на заден план

Лацио и Рома в никакъв случай не са слаби отбори. И през този сезон обаче нито “орлите”, нито “вълците” реално могат да се борят за “скудетото”. Вечният град може и да има свой представител в Шампионската лига наесен, но не и нещо повече. Наполи също е далеч от амбициите за титла, като реалистичната цел е квота за участие в Лига Европа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама