И „Лъвов мост“ се напука

11:45, 18 фев 21 / София 25 3180 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

След като преди месец част от третия метролъч беше спрян, се появиха проблеми и при друг голям инфраструктурен обект в София. Асфалтът в района на „Лъвов мост“ се напука, показват снимки в социалните мрежи.

Процепите са се образували на местата, на които кръговото кръстовище се свързва с бул. „Сливница“, но проблеми с настилката има и по самите булеварди „Сливница“ и „Мария Луиза“. От кадрите се вижда, че на места пукнатините са толкова големи, че пресичат пътното платно по ширина.

През 2014 г. районът около „Лъвов мост“ бе ремонтиран основно, така на място на старото кръстовище се появи естакада с кръгово движение. Ремонтът отне близо осем месеца и струва 22 млн. лв. Очакванията тогава бяха 32 000 автомобила да минават под кръстовището дневно, а 28 000 - по кръговото.

Тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че ще се направи незабавна проверка по случая и ще даде повече информация.

„Бетонният мост“ в центъра на Пловдив се руши

Снимка: БГНЕС

Вече месец остава затворен участъкът от третия лъч на метрото между станция „Хаджи Димитър“ и „Театрална“, като все още не е ясно кога метрото ще заработи.

„Успокоителното е, че проверката е показала, че няма увреда на носещата конструкция“, посочи Фандъкова в ефира на bTV. Направена е проверка на всички материали в независима лаборатория. Тя е показала, че всичко е в норма. Все още обаче не може да се каже ремонтът до кога ще продължи, въпреки че се работи денонощно, обясни столичният кмет. Тя допълни, че възстановяването на трасето се поема изцяло за сметка на изпълнителя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама