Борисов иска газовата връзка с Гърция да бъде завършена тази година

13:58, 18 фев 21 / Политика 25 1726 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Премиерът Бойко Борисов заедно с председателя на парламента Цвета Караянчева и министрите на енергетиката и икономиката инспектираха строежа на интерконектора с Гърция.

Газовата връзка между България и Гърция ще бъде готово до края на годината“, категоричен е премиерът. По думите му изпълнението се забавило, защото „съседна Гърция била затворена“.

Борисов обеща за другата Нова година магистрала между София и Белград

Чрез изграждането на газопровода IGB българските потребители ще имат достъп до много различни източници на газ, включително и до втечнен газ, чрез терминала в Александруполис, където страната ни е и акционер, написа Борисов във Facebook.

Борисов припомни, че от началото на годината получаваме азерски газ. „Работим и по разширяването на газовото хранилище „Чирен“. Следваме стратегически цели на страната, като реализираме големите инфраструктурни проекти в енергетиката. Благодарение на всички тези проекти постигаме 100% диверсификация. Това ще е от изключителна полза както за всички български битови и индустриални потребители, така и за целия регион на Югоизточна Европа“, подчерта премиерът.

Интерконекторът с Гърция трябва да е готов през октомври

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама