Облачен петък

07:00, 19 фев 21 25 1839 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

След обяд в Западна България ще започне заоблачаване, което до полунощ ще обхване почти цялата страна. В Дунавската равнина и Горнотракийската низина през по-голямата част от деня ще има ниска облачност или мъгла. Максималните температури ще бъдат от около 1° в североизточните райони и до 11° в крайните югозападни.

В планините сутринта ще има слаби превалявания от сняг, но облачността ще намалее и през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. В масивите от Западна България обаче отново ще се заоблачи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в планинските курорти ще бъдат от 0° на Алеко, 1-2° в Пампорово и Боровец, до 6° в Банско. Опасността от лавини извън ски зоните в курортите остава много висока.

През почивните дни се очаква затопляне. Ще има променлива облачност, по-значителна в събота, когато на отделни места ще превали слаб дъжд. Съществено повишение на максималните температури се очаква в понеделник и особено във вторник, което обаче няма да засегне районите с мъгли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама