6 съвета за здрав мозък

20:10, 19 фев 21 / Любопитно 25 3318 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Много фактори влияят върху здравето на мозъка. Той се влияе от биологични и физиологични фактори - гени, хормони, състояние на имунната система, хранене, упражнения и здравословен начин на живот.

Състоянието на мозъка ни също се влияе от държавата, в която живеем, политически и социални обстоятелства, нива на стрес, претоварване на работата и т.н.

Загубата на пари подобрява пластичността на мозъка

Както остаряваме ние, така остарява и нашият мозък. Но можем да забавим този процес с определени житейски навици. Съвети за тях дава "Локално", цитиран от БГНЕС:

1. Здравият мозък знае колко важна е здравословната храна, така че яжте: ядки, зехтин, риба, говеждо...

2. Здравият мозък е преди всичко спокоен - и това е много важно. Здравият човек иам хоби, знае какво го успокоява, отделя време за себе си.

Снимка: CanstockPhoto

3. Мозъкът обича 20-минутна разходка всеки ден! Независимо дали става въпрос за разходка след обяд или преди закуска. Независимо дали става въпрос за разходка с домашен любимец или най-добър приятел - просто е важно да се движите, да спортувате, защото упражненията стимулират мозъка.

4. Стимулирайте мозъка: мислете, изчислявайте, развивайте мозъчните клетки. Ученето ще подмлади мозъка ви. Научете се да свирите на инструмент, научете нови езици...

Човешкият мозък и Вселената са устроени по един и същи начин

5. Винаги бъдете в контакт със света и хората. Но само с онези хора, които ви подхождат, които не ви зареждат с негативна енергия и които са готови за промени.

6. Здравият мозък иска добър сън и почивка в „будно състояние“. Осигурете си 8 часа качествен сън.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама