Окончателно: Принц Хари и Меган Маркъл губят всичките си титли

15:46, 19 фев 21 / Любопитно 25 2350 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Британският принц Хари и съпругата му Меган остават без никакви кралски титли и покровителство, след като потвърдиха пред кралица Елизабет II, че няма да се върнат като работещи кралски особи, съобщи Бъкингамският дворец.

В изявление, публикувано днес, Бъкингамският дворец казва: „Херцогът и херцогинята на Съсекс потвърдиха пред Нейно величество кралицата, че няма да се завръщат като работещи членове на кралското семейство".

„Кралицата писмено потвърждава, че оттеглянето от задълженията на кралското семейство прави невъзможно продължаването на изпълнението на отговорностите и задълженията, които произтичат от живота на държавна служба“, се казва в него.

Меган Маркъл и принц Хари очакват второ дете

Почетните военни титли и кралските назначения под опеката на херцога и херцогинята, ще бъдат върнати на Нейно величество, след което ще бъдат преразпределени между работещите членове на кралското семейство“, се казва още в изявлението, цитирано от БГНЕС.

Херцогът е разстроен от решението на кралицата, че двойката трябва да загуби кралското си покровителство, съобщи АФП. Новината идва само дни след като двойката съобщи, че очаква второто си дете, а кралското семейство поздрави Хари и МЕган за добрата вест.

Въпреки че всички са натъжени от това решение, херцогът и херцогинята остават много обичани членове на семейството, съобщи от своя страна "Хелоу Мегазин".

Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс каза: „Както се вижда от тяхната работа през последната година, херцогът и херцогинята на Съсекс остават ангажирани със своя дълг и служба към Обединеното кралство и по света и предлагат своята постоянна подкрепа за организациите, които са представлявали, независимо от официалната им роля".

Принц Хари и Меган се оттеглиха от кралските задължения миналия март и се преместиха в САЩ с едногодишния си син Арчи.

Двамата потвърдиха, че очакват второто си дете с нова снимка, публикувана на Свети Валентин. Новото кралско бебе ще бъде осмо по линия на трона, когато се роди. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:40, 19 фев 21

Ей супер, вие май ще излезете много готини наистина!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама