Джокович се пребори за девета титла в Мелбърн

14:00, 21 фев 21 / Спорт 25 2819 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Водачът в ранглистата Новак Джокович отново защити титлата си на Australian Open след блестящо представяне във финала. Сърбинът се наложи със 7:5, 6:2, 6:2 над Даниил Медведев и за трети пореден и общо девети път стъпи на трона в турнира.

Джокович вече има 18 титли от Големия шлем и се доближи на две от рекорда на Роджър Федерер и Рафел Надал. По пътя към триумфа на Australian Open Джокович превъзмогна контузия в коремните мускули.

Наоми Осака спечели Australian Open за втори път

Мачът започна във вихрено темпо за Джокович, който спечели 12 от първите 15 точки. Сърбинът използваше умело широчината на корта с ударите си и се възползва от неувереността на Медведев, за да поведе с 3:0. Руснакът обаче бързо влезе в ритъм и се върна в сета. Резултатът беше изравнен, като двамата тенисисти поддържаха високо ниво на играта си. В края на сета Джокович натисна и затвори сета със 7:5.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в ранглистата допусна да бъде пробит в началото на втората част, но Медведев не възползва от възможността. Джокович доминираше от основната линия и движеше съперника по корта, като тази тактика доведе до грешки на руснака, чиято игра се разпадаше. Медведев се пропука психически, а впоследствие изля гнева си със счупване на ракета. В края сметка и вторият сет отиде в полза на Джокович, който направи още една голяма стъпка към титлата.

Третата част започна по подобие на втората. Медведев имаше възможности за пробив, но този път Джокович се пребори и взе гейма. Това беше поредният малък момент, в който сърбинът излиза победител в завързана ситуация. Медведев не успяваше да се събере, а Джокович проби и поведе с 3:0. До кроя сърбинът задържа нивото и затвори мача след 6:2, предаде "Дневник". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама