Няколко прости правила за подобряване на зрението

19:10, 24 фев 21 / Любопитно 25 2317 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Възможно е да се подобри зрението без операция с помощта на проста гимнастика, която отнема не повече от няколко минути на ден, информира порталът abc.es, цитирайки съветите на японския офталмолог Ру Хирамацу. Според лекаря очите трябва редовно да се тренират по същия начин, по който се тренират мускулите или умът.

Хората с очила по-рядко се заразяват с COVID-19

Първият метод, който Хирамацу препоръчва, са упражненията за откриване на дребни разлики в картинки. Трябва да правите това упражнение за не повече от три минути на ден, а първите подобрения могат да се видят след две седмици.

Вторият метод е термотерапията. Вземете чиста памучна кърпа, намокрете я и я загрейте в микровълнова фурна за 30-40 секунди. Поставете топлата кърпа върху затворени клепачи и изчакайте, докато се охлади.

Ето как да поддържаме зрението си добро

Третият метод е редовната консумация на спанак. Той трябва да бъде включен във вашето меню, тъй като помага за предотвратяване на катаракта и дегенерация на макулата.

Известно е, че морковите, кръстоцветните зеленчуци, плодовете и полиненаситените мазнини допринасят за поддържането на метаболитните процеси в кръвоносните съдове на очите. Специално внимание трябва да се обърне на нивото на глюкозата в кръвта, тъй като високото ниво на захар води до постепенно влошаване на зрението, предаде БГНЕС. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама