Уволнената координаторка на „Има такъв народ“ ще води листата на ГЕРБ във Видин

14:46, 24 фев 21 / Новият парламент 25 2407 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Уволнената от Слави Трифонов координаторка на „Има такъв народ“ Росица Кирова става водач на листа на ГЕРБ във Видин. Това стана ясно по време на инспекция на пътя Видин-Монтана от премиера Бойко Борисов. 

От включването на живо в социалните мрежи се разбра, че предстои излизането на екологична оценка, а премиерът прогнозира до година и половина пътят да е готов.

„Всъщност минаваме на втори етап – това, което говорихме на онова кафе прословуто, нали така?“, коментира Кирова

Те затова те изгониха теб. Но пък ние сме готови да те сложим водач на нашата листа, така че да контролираш две години от парламента това, което правим за хората от Мездра, Монтана, Видин“, отвърна премиерът.

Слави Трифонов отстрани координатор на партията си заради обиколката с Борисов

Едно кафе и една снимка

Прословутото кафе двамата пият в началото на септември, когато премиерът отново е на обиколка в региона, а компания му прави Кирова в качеството си на председател на гражданското сдружение „Единни за Видин“, което организира серия от протести за ремонта на отсечката.

Снимка: Правителствена пресслужба

Малко след като правителствената пресслужба разпространи кадрите на Борисов и Кирова обаче, от „Има такъв народ“ обявиха, че тя вече няма да бъде техен координатор за Видин. Слави Трифонов дори използва случая като назидателен за „всеки, който нарушава морала и устава“.

Самата Кирова обясни, че изненадващо е получила покана от зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и премиера и не е имала време да съгласува действията си с хората на Трифонов.

Нали за това протестирахте

По време на огледа на трасето Борисов се обърна към Кирова с думите „Нали затова протестирахте“, а тя му отговори, че очакват трасето да се построи бързо. 

„Виждате, че трасето се готви, каквото може да се прави, се прави. Първо ходим в калта, после по чакъл, после по асфалт. Без да се накаляш, не става. Иначе да са го направили комунистите отдавна!“, отбеляза Борисов.

На свой ред Кирова обясни, че сама се е уверила колко бавни и тромави са процедурите.

Проектът за тунел в прохода Петрохан е включен в инициативата „Три морета“

Премиерът обяви още, че проектът за изграждането на тунел в прохода Петрохан е включено  в инициативата „Три морета“. „Това се оказа и най-натовареният път за излизане от Азия към Европа. С проектите сме доста напред. Ние го строим, ама то не става с боички да го нарисуваме. А и ако е било лесно, да са го направили другите. Както нямахте път Северозападна, в един момент може да се озовете и с магистрала до Видин, и с тунел под Петрохан“, коментира Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама