Окончателно: 23 партии и 8 коалиции ще се явят на изборите

14:08, 25 фев 21 / Новият парламент 25 3069 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

23 партии и 8 коалиции са регистрирани окончателно за изборите. Това стана ясно по време на днешния брифинг на Централната избирателна комисия.

„След приключването на проверките две от партиите са заличени, а една е с изрядни документи. ЦИК разреши и „Патриотична коалиция – „Воля“ и НФСБ“ да бъде разширена. Към двете партии се включват Радикалдемократическа партия в България и партия Български демократичен съюз – „Радикали“, съобщи говорителята на ЦИК Таня Цанева, цитирана от БГНЕС.

Жребият за номерата на партиите и коалициите ще се проведе на 2 март. 

Партиите и коалициите ще могат да харчат до 3 млн. лв. за предизборна кампания

Към момента са налични 6 976 машини за гласуване.

Подадените електронни заявления за гласуване от чужбина са 48 487, което е с над 3 хил. повече в сравнение с предишните избори през 2017 г. Най-много заявления са подадени от Турция - над 10 000, Великобритания - над 9 000, следват Германия с близо 6 000 заявления и Испания с 3 000. Заявления могат да се подават до 9 март.

От ЦИК обявиха, че не разполагат с точна инфорамция колко членове на Секционните избирателни комисии са ваксинирани, защото това е децентализиран процес, но според тях процедурата вървяла добре.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама