Серия от проверки в здравни заведения

12:10, 26 фев 21 25 1597 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Здравният министър проф. Костадин Ангелов назначи проверки в Центъра за спешна медицинска помощ Благоевград и в плевенската болница Св. Панталеймон“, съобщиха от ведомството. 

ЦСМП - Благоевград ще бъде проверен заради сигнал от служители на филиала в Гоце Делчев за неизплатени допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за работа на първа линия в борбата с Cоvid-19.

Втората проверка е във връзка със сигнал от здравнонеосигурени граждани за отказан достъп до ваксина срещу COVID-19 от страна на болница „Св. Панталеймон“ в Плевен.

Министерството на здравеопазването напомня, че право на безплатна ваксина срещу COVID-19 има всеки български гражданин, без значение от здравноосигурителния му статус.

Глобяват две болници за неспазване на плана за ваксиниране

Междувременно Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започва извънредна проверка в РЗОК Монтана за изпълнението на договорите с лечебни заведения за болнична помощ, осигуряващи лечение на пациенти с Covid-19 инфекция.

Инспекторите ще проверят спазени ли са условията за сключване на индивидуалните договори с болниците, изпълнението им, както и реда за отчитане и заплащане на извършената дейност, в т.ч. и средствата, предназначени за медицинския и немедицинския персонал, работещ на първа линия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама