„Маркет линкс“: Слави Трифонов с по-голяма подкрепа от Борисов

13:20, 26 фев 21 / Новият парламент 25 2301 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Слави Трифонов е с 32% политическо доверие и изпреварва премиера Бойко Борисов, който получава 25% доверие. Това показва проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“*.

С 25% подкрепа се ползва и лидерът на „Изправи се.бг“ Мая Манолова. Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов е с 20% доверие, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов – с 15%, а лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ – с 9%.

Няма данни за подкрепата към част от останалите политически лидери като Корнелия Нинова (БСП), Веселин Марешки (Воля), Валери Симеонов (НФСБ),Волен Сидеров (Атака) и др.

Разпределението на партиите в следващия парламент

24.6% биха подкрепили ГЕРБ/СДС, 18.9% - БСП, 13% биха гласували за „Има такъв народ“, 8.5% - за ДПС, 7.6% - за „Демократична България“, 3.9% биха подкрепили „Изправи се! Мутри, вън!“, а 2.7% - ВМРО.

„Маркет линкс“: Шест партии влизат в следващия парламент

Удовлетвореност от развитието на страната

Българските граждани са неудовлетворени от посоката на развитие на страната. Факторите за това са социално-политическата обстановка и справянето с пандемията от коронавирус.

Бихте ли се ваксинирали?

Според данните 59% от хората няма да се ваксинират, а 39% смятат да го направят. 2% казват, че вече са се ваксинирали. Хората в големите градове и с по-високо образование показват по-голямо разбиране на ситуацията и съответно са по-склонни да се ваксинират.

45% смятат, че правителството се проваля с ваксинационната кампания, 35% - че се справя, а 20% посочват нито едно от двете.


*Проучването е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс". То е проведено сред 1019 лица над 18 г. в страната в периода 17-24 февруари по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама