И Манолова вкарва в листите лекари от ковид отделенията

17:25, 27 фев 21 / Новият парламент 25 2189 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Лекари от ковид отделенията ще влязат и в листите  на коалицията „Изправи се! Мутри вън“ за предстоящите избори.

„В листите на „Изправи се.БГ“ има предимно граждани, сред които много юристи, млади хора, хора с каузи от неправителствени организации, лица на протеста и в София, и във Варна, и в Бургас. Ще има лекари, които работят в COVID отделения, например водач на листата в Кюстендил е лекарка на 34 години“. Това обясни лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в ефира на Дарик радио.

ЛЕКАРИ В АТАКА

В последните дни голяма част от лекарите, които основно участват в дискусията около Covid-19, решиха да захврълят белите престилки и да се нагазят в политиката.

Здравният министър, преди това шеф на УМБАЛ „Александровска“ проф. Костадин Ангелов ще бъде кандидат-депутат от ГЕРБ. Ръководителят на Covid-отделението на Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров ще се яви като кандидат на АБВ. Проф. Андрей Чорбанов – ръководител на Лабораторията по експериментална имунология в Института по микробиология към БАН е кандидат-депутат от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Пулмологът д-р Александър Симидчиев също даде заявка, че ще се включи в политиката, но все още не е заявил за кой отбор ще играе. 

Очевидно „Изправи се! Мутри вън“ също залага на лекарите в политическата надпревара.

ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ИСКАТ БОРИСОВ

Хората вече не искат Борисов. Хората искат да живеят в нормална държава, в която парите стигат до тях, има власт, която ги подкрепя в трудни моменти, има публичност, прозрачност, върховенство на правото, реформирана социална и здравна система“, смята Манолова.

Според нея правителството се е провалило в осъществяването на върховенство на закона и с подкрепата в кризата от Covid-19. Протестът постигна най-важнотопоказа властта такава, каквато е и показа премиерът гол по очи и в пряк, и в преносен смисъл. Протестът започна усилието за смяна на модела и за демонтиране на диктаторската пирамида, изграждана от Борисов 11 години. Протестът ще е успял на 4 април, когато гневът на хората от площада се излее под формата на бюлетини, допълни тя и призова хората да гласуват.

Манолова отново заяви, че ясно заявихме, че „Изправи се! Мутри вън“ няма да управляваат с Борисов и с ДПС, а техни естествени партньори са „Демократична България“ и „Има такъв народ“.

Основен приоритет на коалицията ще е повишаването на доходите на българите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама