Частични местни избори в Баните и Мъглиж

09:30, 28 фев 21 / Политика 25 2202 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Частични местни избори се провеждат днес в 10 кметства и 2 общини - Баните и Мъглиж. 

Трима кандидати се борят за кметското място в Мъглиж, след като миналата година почина досегашният кмет Господин Господинов. В надпреварата участват настоящият зам.-кмет на общината д-р Душо Гавазов, който е кандидатът на ГЕРБ, финансистът Миглена Филипова е издигната от Коалиция „БСП за България“ и Златко Острешев, зад когото застава коалициця „Движение България на гражданите“, в която влизат ДБГ, „Движение 21“ и НДСВ. Първите две формации са част от платформата „Изправисе.БГ“ на Мая Манолова. 

В община Баните кандидатите за кмет също са трима.  И там изборите бяха насрочени, след като доскорошният кмет Милен Белчев почина след усложнения от коронавирус. За кметското място ще се борят синът на покойния кмет - Павлин Белчев, който е издигнатот ГЕРБ; Диана Фиданова, която е подкрепяна от „Републиканци за България“ и кандидатът на ДПС Ферад Емин

Освен в двете общини нови кметове ще избират и жителите на врачанското село Пудрия, плевенските села Николаево,Славовица и Стежерово, ловешкото село Калейца, шуменското село Боян, варненското село Слънчево, бургаските села Трояново и Мъглен и кърджалийското село Поточарка.

Цветанов за пръв път на избори с новата си партия

Изборният ден започна точно в 7 ч. и ще продължи 20 ч. Вотът днес е своеобразна генерална репетиция за парламентарния вот, защото очакванията са и той да се проведе в условията на пандемична обстановка. Всеки избирател получава по една химикалка преди да влезе в тъмната стаичка. Гласува с нея и след това може да ди я запази или пък да я изхвърли. 

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Йес 10:30, 28 фев 21

Успех на Републиканци за България, те имат най-подготвените кандидати

2 Губата 10:31, 28 фев 21

Ще спечелят на всякъде! Аз вярвам в това!Те са номер 1.. няма по-добра партия няма и да има! Коя е тя ли?!?
РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ!

3 Методиев 10:37, 28 фев 21

Успех за г-жа Фиданива! Аз съм от Мъглиж и искам по-добро бъдеще за нашия град. Републиканците могат да го осигурят, следях партията известно време, идеите и политиката им много ми допаднаха. Те са правилният избор!!!

4 Агроном 10:40, 28 фев 21

Разгромете ги днес, вие сте правилния избор Републиканци

5 Камен 10:43, 28 фев 21

Демек са Републиканци срещу ДПС, защото те ГЕРБ и ДПС са си едно и също хахах. Дано Мъглиж имат късмет и Републиканците да спечелят, че тежко им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама