Марешки и Симеонов в коалиция с Николай Ненчев

16:35, 28 фев 21 / Новият парламент 25 2426 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Новата патриотична коалиция между Воля и НФСБ има нов член - партията на бившия военен министър Николай Ненчев. Така на изборите на 4 април формацията ще се яви заедно с БЗНС.

Промяната е одобрена от Централната избирателна комисия в петък вечерта. 

Днес стана ясно, че лидерите на „Воля“ и НФСБ Веселин Марешки и Валери Симеонов ще водят листите на Патриотичната коалиция във Варна и в Бургас. И двамата взеха решение да оглавят само по една листа.

„Варненци ме познават добре. Варна е символът на освобождението от картела. Битката ми за справедливи цени започна именно от там - преди 30 години с аптеките и преди пет години с бензиностанциите. Наясно съм с проблемите на съгражданите ми и имам готови решения за тях. Въпрос на чест и отговорност е да поискаш доверието именно на хората от родния си град“, заяви Марешки, цитиран от пресцентъра на коалицията.

Бургас е родината на патриотизма, на Националния фронт за спасение на България и на телевизия СКАТ. Но аз съм човек на действието – вярвам, че трябва да продължа да представлявам Бургас с реална работа, не с приказки“, заяви от своя страна Симеонов.

Сериозен ръст в подкрепата

Двамата лидери обявиха пълна мобилизация на патриотичния вот, защото повече от всякога България има нужда от обединение на истинските патриоти.

„Екзакта”: Пет сигурни партии в следващия парламент

От пресцентъра на коалицията съобщиха, че новата формация набира все повече последователи и съмишленици и отчита сериозен ръст в подкрепата. Цитират се и експресни допитвания на социологическите агенции, според които резултатът на коалицията ще е голямата изненада на тези избори и дори дава заявка за трета политическа сила в 45-то НС. Кои са въпросните социологически проучвания обаче не се уточнява.

За сметка на това последните публикувани проучвания не дават място на Воля и НФСБ в следващия парламент.

"Афис": 4 партии са сигурни за парламента

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама