Ресторантите отварят при строги правила

08:19, 01 мар 21 25 3897 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Заведенията за хранене и развлечения от днес възобновяват дейността си. Те могат да работят между 6.00 и 23.00 ч. на 50% от капацитета си. Изискванията са да използват не повече от половината от капацитета си при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска от персонала.

Заради финансовите загуби, които заведенията търпят вече повече от година, около 25 на сто няма да отворят, а сред тези, които ще опитат да рестартират бизнеса си, най-вероятно ще има още фалити, прогнозира Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

Още преди да са отворили: заведенията с пет искания от държавата

„Ще има и доста фалирали колеги, след като подновим работа, защото междуфирмената задлъжнялост е доста висока, задълженията към Приходната агенция са доста високи. От 1 март ще започнат да текат всички разходи, наеми и т.н.“, обясни той, цитиран от БНР.

Най-големият проблем на собствениците при подновяване на работата ще бъде персоналът. Компенсирането на работната сила, изгубена в кризата, от бранша ще търсят с внос на работници от чужбина.

Нощните клубове и дискотеките остават затворени до началото на април.

Работата си от днес възобновяват и игралните зали и казината също при използване на не повече от 50% от капацитета им и носене на маски от персонала и посетителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама