След референдума: Обзор обяви независимост от Несебър

08:24, 01 мар 21 25 2789 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Обзор обяви независимост от Несебър. 75% от имащите право на глас в града и близки 6 села гласуваха вчера в референдума за отделянето от община Несебър, което означава, че той е валиден.

Над 70 на сто гласувалите са отговорили с „да“ на въпроса „подкрепяте ли предложението за обособяване на нова Община с център град Обзор“. „Референдумът е положителен при участвали в гласуването 1626 избиратели. Активността е 76.02%, а отговорилите с „да” в подкрепа са 1139. Това означава, че предпоставките на закона са изпълнени и референдумът е валиден”, обясни председателят на ОИК, цитиран от Нова телевизия.

Обзор решава на референдум дали да се отдели от община Несебър

Това е един исторически момент за Обзор. Има много радост и задоволство в гражданите. Ако всички процедури минат, ще се състоят избори за кмет и общински съветници. Категорично се ангажирахме с числа, а те казват, че Обзор спокойно може да се издържа и развива сам”, казват от инициативния комитет.

До 2 седмици областният управител на Бургас трябва да внесе доклад в Министерския съвет с резултатите от референдума. След това Министерският съвет трябва да стартира процедура по вземането на решение за отделянето на Обзор и още 6 селища от община Несебър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама