Проверяват кмета на „Красно село“ за конфликт на интереси

14:39, 01 мар 21 / София 25 3512 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Антикорупционната комисия ще проверява за конфликт на интереси кмета на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова. Проверката е по медийни публикации, че тя си е разпределила сама на себе си средства по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, финансиран по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

От КПКОНПИ припомнят, че ако бъде установен конфликт на интереси, това е основание за освобождаване от длъжност.

След съмнение за злоупотреба: „Демократична България“ оттегли доверието си от кмета на „Красно село“

По-рано Росина Станиславова коментира, че ще търси правата си в съда. „Нямаше нищо по-логично от това кметът да поеме отговорност и да стане ръководител на проект в социалната сфера. Проектът за патронажна грижа стартира и се изпълнява заради ситуацията с Covid-19 в Европа, а и в целия свят. Когато хората са възрастни, безпомощни, болни, карантинирани, за тях трябва да са полагат адекватни грижи“, заяви тя пред БГНЕС.

„Когато решихме да кандидатстваме по този проект пред Министерството на труда и социалната политика питахме служителите в администрацията дали не биха искали да станат ръководители на проекта, но те отказаха, защото нямат необходимия опит. До момента не е имало големи проекти, които те да управляват“, заяви Станиславова.

Попитана има ли закононарушение при назначаването ѝ за ръководител на този проект, тя отговори, че според юристи на администрацията и външни експерти, до които са се допитали, сключеният договор не противоречи на закона.

Според нея подобен акт е морален, а поемането на лична отговорност е задължително при липса на други възможности за предоставяне на социалните услуги. „Няма нищо порочно в това за положен допълнителен труд да се получава допълнително възнаграждение, което впрочем би следвало да е елемент от всяка „дясна“ политика”, убедена е Станиславова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама