Д-р Симидчиев сред водачите на листите на „Демократична България“

19:45, 01 мар 21 / Новият парламент 25 2559 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

И „Демократична България“ обяви водачите на листите си, като двамата съпредседатели на обединението ще водят в София. 

Ген. Атанас Атанасов е водач в 23 МИР, където са и председателят на СДС Румен Христов, който се явява в коалиция с ГЕРБ, и Христо Проданов от БСП. 

Христо Иванов е в 25 МИР-София и в Пловдив, където ще влезе в пряк сблъсък с премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова. 

Освен в столицата ген. Атанасов ще води и листата в Благоевград. 

Снимка: БГНЕС

Прави впечатление, че водач на листата за София-област е д-р Александър Симидчиев. Наскоро самият той съобщи, че ще се включи в изборите, но не уточни към коя политическа сила. Д-р Симидчиев е специалист по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт. 

В София в 24 МИР е съпредседателят на Зелено Движение Владислав Панев. Той ще води и листата в Шумен. Панев е собственик на финансова компания и лицензиран инвестиционен консултант.

Водач на листата на „Демократична България“ в Бургас е Ивайло Мирчев, който се прочу с акцията на плажа в парк РосенецТой е икономист и маркетинг директор в две български IT компании, както и един от създателите на платформата за честни избори „Ти броиш“.

„Ти броиш“: Защо е важно да има „пазители” на вота?

Снимка: Юлиан Тодоров

Изненада е издигането на журналистката от „Биволъ“ Вилдан Байрямова за водач на листите за Кърджали от гражданската квота. 

Борислав Сандов е водач в Смолян. Той е изявен природозащитник на национално и международно ниво. Работи като експерт по устойчиво развитие и опазване на климата във водещи неправителствени организации.

В Стара Загора начело е доцент д-р Атанас Славов. Той е преподавател по публичноправни науки в СУ „Св. Климент Охридски”. Съучредител е на гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“. 

В Пазарджик води Стефан Тафров. Български дипломат, политик, журналист и преводач, един от основателите на СДС и на в. „Демокрация“, първият завеждащ отдел „Международен“ на СДС и първият външнополитически съветник на президента Желю Желев. 

Стоян Михалев е водач във Варна. Той е популярен композитор, продуцент и изпълнител. Един от създателите на музикалната телевизия ММ. 

Велислава Лакова е водач на „Демократична България” за Враца. Тя е областен председател на ДСБ-Враца. Заместник председател е на Общински съвет –  Враца. 

Цвятко Георгиев е водачът в Ловеч. Той е работил в МВР и е бил част от Национална служба – „Сигурност“ и ДАНС.

Иво Димитров ще води в Разград. Той е инженер по електроника и автоматика. Работи в частния сектор като едноличен търговец и управител. Бил е три мандата председател на групата на общински съветници от десницата. 

Катя Панева е водач в Хасково. От 20 години работи в сферата на фармацевтиката, собственик е на аптека. Председател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград и е негов създател. 

Ивелин Стоянов води в Габрово. Работи в Технически университет - Габрово. Учредител е на „Демократи за силна България“ и председател на общинската структура на ДСБ, Габрово. Общински съветник от „Демократична България“.

Николай Табаков е водач на „Демократична България“ в Кюстендил. Той е артист на свободна практика, музикант и художник. Организатор е на местни протести за Пирин и за оставка на правителството и главния прокурор. 

Димитър Сяров е начело на листата в Сливен. Той е адвокат и учредител е на „Демократи за силна България“, както и зам.председател на ДСБ. 

Любен Иванов ще води във Видин. Той също е адвокат и общински съветник във Видин.

Найден Зеленогорски водач на листа в Плевен. Той е бил кмет на Плевен от 1999 до 2011 г. Народен представител в 38-то и 43-то Народно събрание. 

Илина Мутафчиева е водач в Търговище. Тя има дългогодишен опит в сферите на образованието, устойчивото развитие, образованието, правата на човека и демократичното участие на гражданите. Участва в листата като представител на гражданската квота. 

Водач на листата на „Демократична България“ в Силистра е Златко Куртев. Той е адвокат с експертиза в областта на гражданското, административно и наказателно право. Член е на Националния съвет на „Да, България!“. 

Във Велико Търново води Калоян Янков. Работи като адвокат в областта на дружественото и вещното право и гражданския процес. Общински съветник от „Демократична България” във Велико Търново.

В Монтана и в област Пловдив водач е доц. д-р Велизар Шаламанов. Председател на Надзорния борд на Агенцията по комуникации и информация на НАТО, доцент в Института за информационни и комуникационни технологии на БАН – София и зам. директор по е-Инфраструктура и сигурност в института. 

В Ямбол води Веселин Калановски - актьор, член на Изпълнителния съвет на “Да, България!” и общински съветник от „Демократична България“ в Столичния общински съвет.
 
Водач на листата за Русе е Митко Кунчев - математик, директор на Математическа гимназия „Баба Тонка“ - Русе. 

Албена Симеонова е водач „Демократична България“ за Добрич.  Албена е био земеделски производител. Председател е на Българска асоциация Биопродукти, която обединява всички биопроизводители в страната. 

Зорница Стратиева ще води в Перник. Тя е експерт в Асоциация на парковете в България, където работи от 2012 г. 

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Иван 10:42, 02 мар 21

Сигурен съм, че Христо Иванов и Атанас Атанасов отново ще издънят партията на Прокопиев и няма да влезнат в Парламента!

2 Анонимен 11:31, 02 мар 21

Д-р Симидчиев изглежда като широко да е бил заблуден и да се е объркал че е приел тези от ДБ!

3 Анонимен 11:47, 02 мар 21

Само ще си компрометира името

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама