За какво трябва да внимаваме при избора на цветя за 8 март

18:25, 07 мар 22 / Любопитно 25 3153 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Алергията към традиционните пролетни декоративни цветя при жените е доста рядка, но трябва да внимавате с мимозата. По-добре е да изберете цветя без мирис като подарък за 8 март - те обикновено са безопасни, съветват интервюирани от РИА Новости лекари.

„Декоративните цветя, които обикновено се купуват на 8 март, сравнително рядко причиняват алергични реакции. Рози, лалета, лилии, ириси, орхидеи - тези цветя се опрашват от насекоми в природата, така че те имат малко количество прашец, който не се задържа във въздуха и не предизвиква алергични реакции“, каза алергологът Владимир Болибок, цитиран от БГНЕС.

Той отбеляза, че от традиционните цветя, които се продават през пролетта, е възможна алергия към мимозата, тъй като тя се опрашва от вятъра и прашецът ѝ се носи във въздуха дълго време, така че трябва да се внимава с такъв букет.

Експертите отбелязват, че жените, които са наясно с проблема си и очакват цветя за празника, трябва да предупредят предварително за алергии, така че радостното събитие да не се превърне в неприятност.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама