ДОСТ подкрепят „Демократична България“

11:00, 04 мар 21 / Новият парламент 25 2057 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Председателят на ДОСТ Лютви Местан призова симпатизантите на партията да подкрепят „Демократична България“ на предстоящите избори на 4 април.

Той заяви, че след 30 години закъснение, в лицето на „Демократична България“ вижда политическа сила, дала ясни знаци, че е узряла да се изправи срещу ДПС. 

БСП не е в състояние, защото в крайна сметка генезисът на онова, което представя ДПС, е неразривно свързан с тази партия. Партия ГЕРБ нито иска, нито може, защото отдавна е в задкулисна зависимост от Сараите и заедно образуват порочния модел на властта, който трябва да се разруши“, смята Местан.

Експерти, политици с опит и известни артисти в листите на „Демократична България“

В призива си той напомня, че лидерът на „Да, България“ Христо Иванов е извел на фокуса на общественото внимание инак добре известните корупционни схеми на ДПС, за които специализираните държавни институции са в режим на престъпно бездействие“. Обръща внимание, че Иванов е бил първият лидер на системна българска партия, който с екипа си на 26 декември 2020 г. е посетил гроба на Тюркян и е отдал почит на жертвите на т.н. „Възродителен процес“.

ДОСТ са започнали диалог с „Демократична България“, без да поставят предварителни условия и с готовност за поемане на отговорност за листите в определени райони. Активът на ДОСТ в страната и чужбина дори е започнал предварителна работа по кампанията.

В крайна сметка в листите няма хора на ДОСТ, но въпреки това Местан призовава за далновидност и стратегическо мислене. „Тези листи и изборите дори са само стъпка в преследването на голямата цел – заедно да градим бъдещето на Родината ни като европейска и атлантическа държава, в която като равноправни граждани етническите и религиозните ни различия ще са богатство, а не повод за конфликти”, заявява той.

В политиката можеш да загубиш всичко, но не можеш да загубиш лицето и достойнството си”, пише още Лютви Местан.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 11:42, 04 мар 21

Олееее е на тва му викам мечешка услуга

2 Анонимен 12:13, 04 мар 21


ДБ никога не е била политическа сила, която да има бъдеще и да се справи!

3 Васил 22:13, 04 мар 21

Само с тази си подкрепа ще останат аматьорите от ДБ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама