Covid-19 по света: Италия отлага за есента местните избори

08:40, 05 мар 21 25 3564 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Италия отлага за есента планираните за лятото местни избори заради пандемията от коронавирус.

Някои от най-големите градове като Рим, Милано, Неапол, Торино и Болоня се готвеха за кметски избори през юни, но властите се безпокоят, че влошаването на здравната ситуация може да застраши предизборната кампания. Поради това правителството реши да отложи вота за неопределена засега дата в периода между 15 септември и 15 октомври. Регионалните избори в южната област Калабрия, предвидени за април, както и други местни избори, също се отлагат, предаде bTV.

Италия е тежко засегната от COVID епидемията. Регистрирани са близо 99 000 смъртни случая и към 3 милиона заразени.

Страната блокира вчера износа за Австралия на ваксини срещу коронавируса на компанията „AstraZeneca“, произведени на италианска територия, предаде "Франс прес". Това е първият случай на прилагане на контролния механизъм, въведен от Европейската комисия през януари.

Германия одобри „AstraZeneca“ за хора над 65 г.

Италианските власти са уведомили Европейската комисия за решението си, като тя не е изразила възражения. Според италианския в. "Република" е блокиран износът на 250 хиляди дози ваксина, предаде „Мediapool“.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:52, 05 мар 21

Със сигурност искат да останат повече на власт. Искат да манипулират изборите. Плашат хората. Да излязат трима души на площада и да поведат недоволните. Да съборят тези тъпи управници. Да им покажат кой е по-тъп...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама