Дербито на Мадрид между Атлетико и Реал в неделя по MAX Sport 4

11:30, 05 мар 21 25 1813 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

UFC 259 ще зарадва феновете на MMA с три битки за титли в неделната сутрин по MAX Sport 2, феновете се завръщат около октагона.

Голямото дерби на испанската столица Мадрид между Атлетико и Реал е топ двубоят от XXVI кръг на испанската Ла Лига. Двата тима са в челото на класирането и сблъсъкът между тях се явява и пряка битка в борбата за титлата. Мачът е в неделя от 17:15 часа и ще се излъчи пряко по MAX Sport 4, съобщиха от пресцентъра на А1. 

Преди да излязат в неделния ден на „Уанда Метрополитано“, двата тима са разделени в класирането от 5 точки, като лидерът Атлетико има и мач по-малко от Кралския клуб. Последният двубой между двата тима в края на декември 2020 г. завърши с успех на „белите“ с 2:0 и сега момчетата на Зинедин Зидан също ще преследват трите точки, за да запазят шансовете си да спечелят първенството.

В исторически план Реал доминира сериозно над Атлетико, като от общо 226 мача помежду им, „Кралете“ са спечелили цели 112 срещу едва 56 за „Дюшекчиите“. През последното десетилетие и най-вече след възхода на Атлетико под ръководството на Диего Симеоне, Ел дерби де Мадрид се превърна в европейска футболна класика. Със сигурност най-паметни за феновете са двубоите от 2014 и 2016 година, когато Реал на два пъти се справи с градския си съперник във финален мач от Шампионската лига. Какво е подготвило за феновете издание номер 227 на El Derbi, ще стане ясно от прякото предаване на мача по MAX Sport 4 на 7 март от 17:15 часа.

Снимка: А1

Поредният кръг на Серия А също ще предложи на феновете класическо дерби от Италия, като Ювентус посреща Лацио. За разлика от миналия сезон, когато двата тима водеха директна битка за Скудетото, тази година те изостават от миланските грандове в челото на класирането. Юве ще преследва задължителна победа, за да запази теоретичните си шансове за успех в края на сезона, докато „лациалите“ трябва да запишат три точки в актива си, за да съхранят надеждите си за участие в Шампионската лига и през следващия сезон. Двубоят между Ювентус и Лацио от XXVI кръг на Серия А ще се излъчи пряко по MAX Sport 3 в събота от 21:45 часа.

Феновете на ММА пък със сигурност очакват със сериозно нетърпение галавечерта UFC 259, по време на която ще се проведат цели три шампионски битки. Най-радостната новина е, че домакинът на събитието – супермодерният „Апекс Сентър“ в Лас Вегас, ще приеме за първи път фенове след началото на епидемията от коронавирус преди около 1 година.

От битките за титли може би най-голям интерес предизвиква двубоят между носителя на пояса в полутежка категория Ян Блахович и непобедения доминант в по-ниската категория – средна, Израел Адесания. Двамата ще излязат в последния мач на октагона, като Адесаня ще се пробва да вземе титлата и при 93-килограмовите бойци. Това ще е първа защита за 37-годишния поляк Блахович, който е и сериозен аутсайдер според букмейкърите.

Снимка: А1

Другите два шампионски двубоя от настоящата галавечер трябваше да се състоят по време на UFC 256, но бяха отложени за този уикенд, което гарантира още по-страхотно зрелище. Хегемонът при дамите в UFC и настоящ носител на два шампионски пояса – Аманда Нунеш, ще излезе за първи път на октагона през 2021 г. за защита на титлата си в категория перо срещу Меган Андерсън. Това ще бъде втора защита на пояса при 66-килограмовите за бразилката, която е в серия от единайсет поредни победи и няма загуба от 2015 година насам.

Третата битка за пояс на октагона в „Апекс Сентър“ в Лас Вегас ще противопостави шампиона в категория петел Пьотр Ян срещу Алджамейн Стърлинг.

Шоуто UFC 259 ще бъде излъчено пряко по MAX Sport 2 на 7 март от 05:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама