Партиите откриха предизборната кампания

16:27, 06 мар 21 / Новият парламент 25 2129 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Част от партиите откриха днес предизборната си кампания. Тя започна официално вчера и ще продължи до 2 април. Следващият ден - 3 април (събота), е денят за размисъл, а на 4 са парламентарните избори.

„Демократична България“: България е другото име на надеждата

„Демократична България” даде официален старт на предизборната си кампания със събитие във виртуална среда, излъчено на живо в социалните мрежи. Там беше представена предизборната програма, наречена Програма на надеждата.

България е другото име на надеждата. Когато мислим за миналото, когато мислим за бъдещето, България е онова, което ни обединява. България е онова което ни кара да знаем че утре може да бъде по добро от днес. България е нашата надежда че заедно можем много повече”, заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов, който е водач на листата в 25 МИР в София и в Пловдив - град. „Но за да превърнем тази надежда в реалност, трябва действие. Идват избори. На 4 април можем да променим посоката на страната. Ние, от „Демократична България“, ви предлагаме това действие“, посочи той.

Първата цел на всички политики, които ние предлагаме, е в България да се раждат повече деца, те да бъдат отглеждани добре и да остават тук, образованието да бъде качествено, достъпно и обърнато към бъдещето на всяко дете”, каза Христо Иванов. „Ние не просто трябва да си поставим за цел българите от чужбина да се връщат, ние трябва да си поставим за цел България да стигне до всяка точка на света, където има и един българин, който иска да запази връзка със страната. Една страна е толкова голяма, колкото са големи мечтите и волята на хората ѝ”, завърши той.

ВМРО продължава битката за народните интереси

ВМРО продължава битката за народните интереси и запазване на българската история. С тези думи лидерът на партията Красимир Каракачанов откри предизборната кампания. Началото ѝ беше поставено до разкопките в архитектурен парк „Западна порта на Сердика“, като беше съпроводено от българска народна музика и танци.

„Номер едно в нашата идеология и кауза като организация за 127 години е била България и не случайно съдбата ни даде номер 1 в бюлетината“, заяви Каракачанов, който е водач на листата във Варна. Той обясни, че партията вече е доказала, че прави това, което обещава, и затова днес може да застане с гордо вдигната глава пред избирателите. Каракачанов даде и ново обещание – ВМРО да направи средната пенсия 700 лв. през следващите четири години. „ВМРО започна своята борба в този парламент и ще я продължи в следващия“, отбеляза и Искрен Веселинов, водач в 23 МИР в София.

ДПС следва визията си за справедливост, чест и достойнство

Централният лъч на ДПС начело с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ стартираха своята предизборна обиколка със село Петко Каравелово, област Велико Търново, за дадат подкрепата за водача на листата там - Мастън  Мастънов.

Карадайъ, който е водач на листата на партията в Кърджали и Шумен, припомни, че преди четири години предизборната кампания на ДПС отново започна от Велико Търново и отново с номер 9. Той допълни, че „ДПС е устойчива партия, следва пътят си, развива се“.  „Защото заедно до опитните ни кадри стоят и обучените ни млади кадри, които ще обучават следващото поколение. Така се развива ДПС! ДПС има своята визия, своята енергия за справедливост, за достойнство, за чест. През 1989 г. нито танковете, нито автоматите успяха да ни спрат и докарахме демокрацията в България. Това е ДПС. През 91-ва година при откриването на Народното събрание ДПС посочи мястото на България - в Европа, но пътят минава през Босфора и днес това е факт“, заяви той.

„Изправи се! Мутри вън!“ поставя в центъра гражданите

Коалицията на Мая Манолова и „Отровното трио“ „Изправи се! Мутри вън!“ постави начало на кампания си в Перник с откриването на пореден офис на гражданското обединение „Изправи се.БГ“.

Ние сме единствените на тези избори, които сме поставили в центъра на нашите усилия гражданите“, посочи Манолова, която води листата в 23 МИР в София и в Стара Загора. Тя подчерта, че в листата на коалицията в Перник няма политически лица. „Решението, което предлагаме, е да отстраним Борисов от властта и хазната и да направим ревизия как са харчени средствата на българските граждани и как в един момент са се озовали в чекмеджето на премиера“, заяви тя. Манолова подчерта, че основен приоритет на коалицията е повишаване на доходите –минимално възнаграждение на работещ човек да стане 1000 лв. през следващите две години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама