Ицо Хазарта: Идеята за пет заплати за музикантите е лоша

14:55, 06 мар 21 / Култура 25 3066 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Рап изпълнителят Ицо Хазарта излезе с остър коментар във Facebook във връзка с отпуснатите от Министерски съвет средства за музикантите на свободна практика. Днес правителството обяви, че ще даде по пет минимални работни заплати на около 1000 творци.

Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда български музиканти е абсолютно несправедлива и лоша. Компенсации (а не „помощи“) за 2020 г. трябва да бъдат отпускани според доходите, които музикантът е декларирал, и според данъците и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години. Нищо справедливо няма в това да приравниш хитреца, който крие 90% от доходите си, с някой, който дава десетки хиляди левове на държавата всяка година. Вярвам, че правителството има интерес да стимулира всеки човек да плаща данъци върху реалните си доходи и смятам, че сега е идеалният момент да го покаже“, написа рапърът.

„Относно задължителната квота за излъчване на българска музика в медиите – това винаги е бил спасителният пояс на всички некадърници. Подобна квота би имало логика да се приложи единствено в държавното радио и в БНТ. Изключително нечестно е да бъдат принуждавани частни медии да излъчват нещо, което не искат. Като не умееш да направиш хубава песен – дай да направим закон, с който да ни въртят тъпотиите по радиа и телевизии“, пише още Ицо Хазарта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама