Global Emerging Markets Group инвестира 31 млн. долара в Еврохолд

09:57, 08 мар 21 25 1625 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими финансови и застрахователни групи в Югоизточна Европа - Еврохолд България АДси осигури дялова инвестиция за 31 млн. долара (€26 млн.) от базирания в Люксембург инвестиционен фонд - GEM Global Yield LLC SCS (GEM). Двете страни вече имат подписано споразумение за ангажимент.

GEM e глобален фонд с 30 години история и над 400 реализирани сделки. Фондът е инвестирал $3.4 млрд. в 70 държави, предимно на развиващи се пазари. 

Еврохолд получи разрешение и от КЕВР да придобие ЧЕЗ

Дяловата  инвестиция ще позволи на GEM да придобие акции в българския холдинг. Еврохолд ще използва инвестираните средства за придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България и за развитие на застрахователния си бизнес. Стратегическата дългосрочна цел на Еврохолд е да се превърне в един от водещите независими доставчици на финансови и ютилити услуги в Югоизточна Европа.

Радваме се, че GEM реши да инвестира в нашия холдинг и да подкрепи инвестиционната ни стратегия. Споразумението с GEM e ясен знак за доверие в мениджмънта и развитието на нашата компания”, заяви Васил Стефанов, ръководител „Сливания и придобивания“ в Еврохолд.

Еврохолд планира да набере до 100 млн. евро чрез нови акции на БФБ

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама