Интервюто на херцозите на Съсекс: „тежък удар“ по кралското семейство

08:45, 09 мар 21 / Любопитно 25 4374 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Сензационното изявление на херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, която обвини британското кралско семейство в расизъм, предизвика голям шок сред британските поданици. За трудната връзка на двойката с други членове на фамилията отдавна е писано много, но причината, разказана от Хари и Меган, да избягат от Великобритания преди повече от година, остави мнозина потресени след интервюто им за Опра Уинфри, пише „Евронюз“.

Меган и Хари със скандални разкрития за кралското семейство

„Сигурна съм, че дворецът ще бъде много внимателен за случилото се и естествено поданиците очакват това, което ще бъде казано. Но при никакви обстоятелства не може да има оправдания за расизъм. Считам за необходимо да разберем какво ще се случи след това шокиращо изявление“, каза Кейт Грийн, министър на образованието на кабинета „в сянка“. 

„Чувал съм толкова много коментари, но не е много ясно какво точно се е случило. Обвиненията са силни, но не може да имате гледна точка, без да изслушате и двете страни, отбеляза Айдара Сюрей, агент за обновяване на недвижими имоти.

Бивш съветник на Меган Маркъл я обвини в тормоз

Според анализатори, подобни изявления, не само за расизма, са най-лошият възможен сценарий за кралското семейство, след като се отправят директни обвинения срещу Нейно Величество. Но след интервюто Опра Уинфри подчерта, че обвиненията не касаят нито кралицата, нито съпруга ѝ.

Това е тежък удар за институция, която гордо ръководи Британската общност на нациите, приемаща като домакини държавни глави от цял свят, ръководители на много държави и прави много за благотворителност. Вземете например, принца на Уелс - неговата фондация направи много за цветнокожи млади хора и ще бъде абсолютно съсипан от подобни обвинения“, изтъкна Емили Наш, журналист, списание „Hello“. 

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че всичко това е грижа на самото кралско семейство. Към момента все още няма официален коментар от Бъкингамския дворец, пише БГНЕС. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама