Окончателната присъда на Марешки се отлага за след изборите

09:20, 11 мар 21 / Новият парламент 25 2018 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Окончателната присъда на лидера на „Воля“ Веселин Марешки се отлага за след изборите. Причината е, че защитниците на Марешки са поискали отлагане на делото пред ВКС, където процесът първоначално е насрочен за 17 март. Новата насрочена дата е 23 април, предаде „Сега“.

Припомняме, че заместник-председателят на Народното събрание и лидер на „Воля“ Веселин Марешки бе осъден на 4 години затвор и глоба в размер на 8 000 лв. за изнудване на бизнесмен, имал водеща роля в престъпната дейност. Първоначално той бе оправдан от окръжния съд, а после признат за виновен. Лидерът на „Воля“ бе осъден ефективно заедно с подсъдимата с него Красимира Колева. Тя бе осъдена на 3 години и 6 месеца затвор и глоба от 6 000 лв.

Делото е за това, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да заплаща ежемесечно сума в размер на 10 хил. лв., го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност. Деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество. Красимира бе оправдана за това, че е извършила деянието с цел пострадалият да поеме имуществено задължение спрямо нея.

В момента Веселин Марешки е водач на листата на коалицията "Воля - НФСБ" във Варна. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:39, 15 мар 21

Решението на Върховният касационен съд за отлагане на делото срещу Марешки за изнудване с мотив "да не му попречи да участва пълноценно в кампанията и да окаже влияние на изборният резултат" е само едно елементарно доказателство за отсъствие на ВЪРХОВЕНСТВОТО на ЗАКОНА.
Така принципът De regula juris – върховенството на закона , е заменен от Hodie mihi , cras tibi – Днес аз на теб, утре ти на мен, е явна форма на клиентелизъм – основна характеристика на безправовите общества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама