Продават дома на Скрипал, след 13 хил. часа почистване

20:10, 11 мар 21 / Свят 25 2677 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Домът на бившия офицер на Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в британския Солсбъри ще бъде пуснат за продажба след 13 хиляди часа почистване, съобщава „Мирър“, цитиран от РИА Новости.

На 4 март 2018 г. в тази къща, твърдят във Великобритания, семейство Скрипал са били отровени с вещество А234. Лондон смята, че Русия е замесена в това, но Москва категорично отрича обвиненията.

Според изданието почистването на къщата е отнело година и половина. Освен това са изчистени още 13 обекта около Солсбъри, където се твърди, че са открити следи от веществото. Сега местните власти решиха да възстановят къщата и да я обзаведат с нови мебели, след което да я пуснат за продажба.

Пуснаха трейлър на сериала „Отравянията в Солсбъри”

Строителните работи вече са започнали: банята и няколко дневни вече са обновени в къщата. По време на работата е премахнат покривът.

Говорител на местното правителство заяви, че след всички промени къщата ще бъде пусната за продажба като жилищен имот без право на дарение, така че никой да не може да „печели пари от нейната история“, пише БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама