Байдън: Ако се справим, ще празнуваме 4 юли с барбекю на двора

09:00, 12 мар 21 / Свят 25 2642 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На борбата с Covid-19 беше посветена първата реч в телевизионния праймтайм на американския президент Джо Байдън. Той обяви, че до края на този месец в САЩ ще има 100 милиона ваксинирани срещу коронавируса, а до края на май ще е възможна имунизация на всички пълнолетни. Той още веднъж призова американците да се ваксинират, пише БНР.

„Ако всички го направим, ако изпълним нашата част. До 4 юли има добър шанс вие, вашите семейства и приятели да можете да се съберете в задния си двор или в квартала си и да отпразнувате Деня на независимостта с барбекю. Това няма да са големи групи от хора, но предвид изминалата трудна година Денят на независимостта ще е нещо наистина специално“, посочи той.

Конгресът оконачателно одобри антикризисния план на Байдън

В речта си Байдън изтъкна, че близо 530-те хиляди починали с коронавируса в САЩ надвишават общия брой на американските жертви в Първата и Втората световна война, конфликта във Виетнам и при атентатите на 11 септември. В друг акцент от речта си Байдън призова в САЩ да се прекрати омразата към азиатски американци, която се наблюдава след началото на пандемията.

Джо Байдън изнесе речта си, след като подписа пакет за икономическа помощ заради пандемията в размер на близо 2 трилиона долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама