Моловете увеличават охраната и няма да пускат непълнолетни без придружител

16:00, 12 мар 21 25 2380 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Моловете въвеждат допълнителни мерки, за да гарантират сигурността на посетителите и наемателите си в извънредна епидемична обстановка.

Охраната ще се увеличи и ще има стриктно изискване лица под 18 години да бъдат допускани в търговските центрове, само ако са придружени от  родител или законен настойник, обявиха от Българската асоциация на ритейл центровете.

Мерките са въведени превантивно от управителите на моловете и вече са влезли в сила в търговските центрове на членовете на Асоциацията в градовете, в които няма издадена официална заповед.

От началото на пандемията търговските центрове в страната правят всичко необходимо, за да гарантират сигурна и безопасна среда за хората, които ги посещават. Проактивното въвеждане на новите мерки от наша страна е поредна стъпка в тази посока. Благодарим на всички отговорни потребители и наематели и отново апелираме за отговорно пребиваване на територията на търговските ни центрове“, заявиха от ръководството на БАРЦ.

Преди дни от Асоциацията заявиха пълната си готовност за незабавна среща и разговор с институциите.

Според скàла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама