Огромно задръстване на магистрала "Струма" в посока столицата

16:30, 14 мар 21 / София 25 3857 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Километрично задръстване се е образувало на 34-и км на магистрала "Струма" в посока столицата, сигнализираха читатели на TOPNOVINI, попаднали в тапата. По думите им колите почти не помръдват. Те отбелязват, че това не се случва за първи път, а почти всеки уикенд е така. 

Снимка: TOPNOVINI

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) съобщиха, че движението на всички моторни превозни средства от 35-ти до 29-ти км на автомагистрала „Струма“ в област Перник ще се осъществява двупосочно в платното за село Кулата до 22 март.

А зaради обрушване на терасите (берми) на ската при 32-ри км ще бъде ограничено преминаването в платното за София. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и стриктно да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта – 50 км/ч, посочват от пресцентъра на АПИ. 

Обрушването на ската е първият етап от укрепването с нови метални мрежи на участъци на магистрала „Струма“ от 31-ви до 33-ти км в платното за София. Дейностите са възложени на пътноподдържащата фирма. От атмосферните условия скалният масив е силно нарушен, напукан и изветрял. На места са оформени срутищни зони, които достигат до пътното платно. Разработен е проект, който предвижда комплексни мерки за обезопасяване на скалния масив, с което ще се гарантира безопасността на движение в участъка, отбелязват още от АПИ. 

Въпреки това от АПИ все още няма постъпила информация за това каква е причината за създалата се ситуация на 34-и км в посока София. 

Припомняме, че за подобен случай ви съобщихме отново на магистрала „Струма“ преди по-малко от месец. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама