Италианско село продава имоти по 1 евро без депозит

19:30, 14 мар 21 / Свят 25 2825 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Италианското селце Лауренцана в регион Базиликата предлага изоставени къщи за 1 евро, за да насърчат новодошлите да се преместят в района.

Това, което прави тази схема по-привлекателна от познатите досега, е отказът от изискването купувачите да платят депозит, който обикновено възлиза на няколко хиляди евро. В другите населени места, където се предлагат къщи на подобни цени, сумите по депозитите се връщат, след като приключат ремонтните дейности в имота. Властите в Лауренцана са се отказали от това, за да улеснят процеса за кандидат-купувачите.

Възможно ли е да си купим остров във Финландия на цената на апартамент в София?

Обемът и видът ремонтни дейности зависят от размера на имота, а плановете за реконструкция трябва да бъдат одобрени предварително. След като това се случи, купувачите трябва да започнат работа по ремонта в рамките на 3 месеца след покупката и да го завършат за срок от 3 години, съобщава CNN, цитиран от БНТ. 

Желаещите да се преместят в Лауренцана и да се възползват от предложението, могат да кандидатстват с предварително попълнен формуляр и да представят плановете за обновяване на съответната къща.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама