Божков се тагна от Барселона

14:22, 15 мар 21 / Новият парламент 25 2762 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Бизнесменът Васил Божков публикува поредно видео в социалните мрежи, в което призова за смяна на управлението на предстоящите парламентарни избори. В традиционния си стил водачът на листата на БНО в 23 и 25 МИР София обяви, че остават броени дни до взимането на съдбоносно решение за страната ни и призова всички да гласуват срещу управляващата хунта, за да спасят родината.

Най-интересното във видеото обаче е не толкова съдържанието, колкото локацията на заснемане. Бизнесменът, който вече повече от година се намира в Дубай, е отбелязал, че се намира в Барселона. Ако трябва напълно да се доверим на написаното от него, то видеото е заснето в квартал Барселонета на каталунската столица.

Нищо от заобикалящия го пейзаж обаче не може да докаже категорично, че това е така. Зад гърба и над главата на бизнесмена се виждат само клони на дървета (видеото е снимано от долен ракурс), а единствените звуци наоколо са от чуруликащи птици.

Любопитното в случая е, че видеото идва само няколко дни, след като бизнесменът оправи закана към своите опоненти и последователи с краткото „Идвам“. Поводът за това бе решение на Съда на ЕС в Люксембург, че останалите държави може да не изпълняват европейски заповеди за арест, издадени от България.

Правосъдното министерство на крак заради проблем с европейските заповеди за арест

Решението на Съда на ЕС не е по случая с Божков, но ще има ефект върху практиката с всички издирвани българи, намиращи се на територията на ЕС. Самият Божков, срещу когото също има издадена европейска заповед за арест, не коментира казуса, но на финала на видеото обещава „всички виновни за геноцида над държавността да понесат заслужено наказание“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама