Големите кавички

09:42, 16 мар 21 / Големите кавички 25 2969 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (8 - 12 март)

„Щом има тема Македония, значи ВМРО не са си свършили работата. Казах, че трябва да се обединим с нашите братя и да станем една Велика България - обща държава. Ние сме си били една държава. Едно време и за Германия беше екстравагантно, но се обедини. Трябва да се отворят архивите и на хората, които искат да се наричат македонци, да им се покаже как се е създала тази нация през годините на миналия век“. Това коментира лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, който оглававя листата на „Патриотична коалиция - „Воля“ и НФСБ“ във Варна.

Ако „Воля“ спечелят изборите, Марешки обяви, че няма апетити да бъде премиер: „Кръстина Таскова е достоен човек за премиер. Пламен Христов стои тежко и сериозно и има капацитет и воля, за да може да се справи с тази задача. Казахме за почтеността, но трябва психическа и физическа устойчивост. Ние с Валери Симеонов сме парламентаристи"

Според лидера на „Воля“ страната ни може да произвежда ваксини срещу Covid-19. Виждаме, че другите държави произвеждат под лиценз. Това е нормална практика в лекарственото произвоство. С Националния център по заразни и паразитни болести сме един от лидерите в световен мащаб по създаването и произвеждането на ваксини. Можем да произвеждаме всички ваксини. В най-лошия случай ще трябва да бъдат доставени машини. Можем да станем производители, които да изнасят за чужбина...". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама