Отпуснаха над 24 млн. лв. за ремдесивир

11:10, 17 мар 21 / Политика 25 3128 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над 24 милиона лева отпусна правителството на днешното си редовно заседание за закупуването на ремдесивир. Министерският съвет прие Решение за одобряване сключването на договор за осигуряване на лекарствения продукт, предназначен за лечение на коронавируса. Със средствата ще се осигурят 36 000 флакона от медикамента, при месечна доставка на 6000 флакона за период от 6 месеца.

Спешната помощ в София е претоварена, но вечерен час няма да има

Осигуряваме парите за ремдесивир, за да са спокойни хората“, заяви по време на заседанието премиерът Бойко Борисов, съобщиха от правителствената служа.

„Анализът на епидемичната обстановка в страната показва, че през последните седмици се наблюдава ръст на заболеваемостта от коронавирусната инфекция, като пропорционално нараства и броят на хоспитализираните пациенти, при които е необходимо прилагането на лекарствения продукт“, съобщи министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов. Той акцентира, че с осигуряването на количествата от лекарствения продукт здравната система ще бъде обезпечена с терапевтични възможности за справяне със заболяването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама