Трифонов: „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ са по-малкото лошо

19:32, 20 мар 21 / Новият парламент 25 4674 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който е водач на листите във Варна и Стара Загора, над час и половина отговаря на въпроси на българи във Facebook.

Попитан с кого би направил коалиция, ако влезе в парламента, Трифонов обясни, че в момента може да се избира от „по-лошо и по-малко лошо“. Според него в случая „по-малко лошо“ са „Демократична България“ и коалицията на Мая Манолова и „Отровното трио“ – „Изправи се! Мутри сън!“. Той заяви категорично, че би отказал да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС.

„Има такъв народ“ се отказва от медийния пакет, не иска и цялата субсидия

По отношение на президентските избори, които ще се проведат през есента, Трифонов намекна, че би подкрепил кандидатурата на президента Румен Радев. „В голяма част от поведението си президентът се държи много достойно, изказва голяма част от мнението, което имат повечето хора. И не случайно е най-харесваният политик. Мисля, че това, от което се страхуват най-много хора, е да има служебно правителството и президентът да прави следващите президентски или парламентарни избори“, посочи той.

Телевизионният водещ обясни, че ако влезе в управлението на държавата, ще „ремонтира“ Изборния кодекс, който определи като „гнусен“. Той критикува това, че в момента законодателството ограничава разкриването на избирателни секции в чужбина.

Той подчерта, че не иска телевизията му „7/8“ да бъде партийна и обясни, че ще направи всичко възможно да разделя нещата, ако влезе в парламента. „Да видим кaквo щe ce cлучи нa избoритe и пocлe щe рeшa дaли дa прoдължa дa вoдя прeдaвaнe“, посочи лидерът на „Има такъв народ“.

Трифонов неколкократно критикува предизборните дебати по телевизиите и обясни, че ще продължи да разговаря с хората чрез своята страница във Facebook.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 10:49, 22 мар 21

Ау най-готините как ще се прегърнат едно хубаво

2 Мартин 17:09, 22 мар 21

Това вече е някакъв майтап, нали? Слави Трифонов, който беше чалга-певецът на ВИС ще прави коалиция с бившия вицепремиер на Борисов - Христо Иванов и Мая Манолова, която е финансирана от Васил Божков - Черепа?!?

3 Петър 20:47, 22 мар 21

Демократична България няма да бъдат в парламента, така че тази коалиция няма как да се състои.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама